PONUDA SADNICA
Nektarina

Nektarina je sorta breskve (P. persica var. nucipersica), a odlikuje se čvrstoćom i izrazito slatkim plodom. Bogata je brojnim vitaminima, uključujući najviše vitamine A i C, kao i batakaroten. Spada u niskokalorično voće, jer se u 100 grama nalazi samo 57 kalorija.

Iako je podvrsta breskve, i sama je tokom godina postala jako prepoznatljiva i popularna zbog glatke kore. Meso im je sočno i slatko, a koštica se lako odvaja od njega. Uglavnom dozrevaju početkom leta, a moguće ih je na našim pijacama pronaći celo leto, pa čak i do jeseni.

Ali, nektarina nije samo ukusno i slatko voće, ona je posebno korisna u prevenciji srčanih bolesti, starenja kože i raka. Antioksidansi kojima nektarine obiluju najefikasniji su u borbi protiv slobodnih radikala (glavnih krivaca za degeneraciju ćelija i starenja kože).


 

Fantazija

fantazija.pngFantazija je standardna sorta nektarine kasnog roka dozrevanja. Meso je žute boje, aromaticnog ukusa. Sorta oprašivač nije potrebna. Vreme zrenja: kraj jula.

Kaldezi 2010

kaldezi2010.pngSadnice nektarine kaldezi 2010 predstavljaju veoma zastupljenu sortu. U pitanju je nektarina sa belim mesom, izuzetne rodnosti i atraktivnog, intenzivno crvenog ploda. Vreme zrenja: sredina avgusta.

Nektarine su na podlozi vinogradarska breskva.